Expositie “Quattuor x Aliud “

9 t/m 10 april 2016

Deelnemers

Wilma Verhagen, Bea Houtman, Heléne Morgan, Fabio Bliek

Schilderijen

                                            

In het weekend van 9 en 10 april  2016 exposeren vier studenten van de Academie  Beeldende Kunst in Neerpelt en de Academie in Breda, gezamenlijk in het historisch monument het Oude Kerkje in Middelbeers. Naast schilderijen worden ook tekeningen en beeldhouwwerk tentoongesteld.

Bea Houtman, Heléne Morgan en Wilma Verhagen studeren medio 2016 af in hun specialisatie. Fabio Bliek, de jongste exposant is student op het Oelbert Gymnasium in Oosterhout en volgt daarnaast lessen aan de Academie in Breda. De expositie toont duidelijk de diversiteit van de vier kunstenaars.

* Al vroeg was duidelijk dat Fabio Bliek talent had. Naarmate hij ouder wordt gaat hij op zoekt naar andere mogelijkheden. Het potlood krijgt gezelschap van fineliners, pen en inkt, stiften en kwast en langzaam komt een eigen stijl tot stand. De detaillering in zijn werk is verbluffend. Verrassend werk van deze 15 jarige talentvolle kunstenaar.

* Bea Houtman laat de losse streek van haar penseel zien, terwijl de “midden tonen” centraal staan en de blauwe tinten een prominente plaats in nemen. Haar doel is “het moment” te pakken waarmee ze tracht, de belangstelling van de toeschouwer vast te houden.  

* Het werk van Helene Morgan neigt naar het realisme, is soms een impressie, overbodigheid is taboe. Zij tracht vooral een sfeer te creëren. De verstilling is duidelijk aanwezig. Zachte kleuren zijn favoriet maar ook grijstinten zien we steeds meer in haar werk. 

* Wilma Verhagen bestudeert de oude meesters en technieken maar weet ook de abstracte kunst te waarderen. Zij werkt hoofdzakelijk met olieverf, maar laat houtskool meespelen in haar werk. Diverse onderwerpen komen voorbij zoals o.a. de actualiteit, waarmee de toeschouwer wordt geconfronteerd met de realiteit van de dag. 

* De beeldhouwers Saskia Jack, Karin Keeman, Maria  Knapen, Yvonne Oosterbaan en Lia Vos, allen leden van “Het Collectief” en oud leerlingen van de Academie in Neerpelt, stellen enkele werken ter beschikking die aansluiten op het werk van de exposanten.