Unicorn

1 december 2018

Deelnemers

Martien Tijburg, John Kuiper, Jolanda Traarbach en Erna Sommer

Ierse Swingfolkband met muziek en zang op een hoog kwaliteitsniveau

Unicorn is al 20 jaar een bekende naam in de folkwereld, en behoort inmiddels tot de top van wat Nederland aan semi professionele muziek te bieden heeft.

Unicorn weet het enthousiaste publiek tot de laatste minuut te boeien maar ook te ontroeren. Gelachen wordt er om de humoristische aankondigingen van de nummers, een prachtige mix van emoties en genieten.

De innemende vertolkingen van o.a. Ierse ballades en de kunstig gemaakte muzikale arrangementen zijn dan ook het paradepaardje van de band, en houden een optreden interessant tot aan de laatste noot……

De band heeft een zeer volwassen eigen geluid, waarin de top-muzikanten van Unicorn elkaar muzikaal aanvullen maar ook de vrijheid laten, waar nodig soleren waardoor een perfecte opbouw van het nummer ontstaat.

Hoewel het accent op Keltische muziek ligt, zorgt de brede interesse in muziekstijlen van de groepsleden er voor, dat Unicorn niet makkelijk in een vakje te plaatsen is. Het verzorgde samenspel en flitsende mengeling van alle stijlen zorgen voor diverse muzikale hoogtepunten.