Expositie “Twee loten van één Stam”

7 t/m 8 mei 2016

Deelnemers

Cilian Vinke-Noordman en Thom Noordman

Schilderijen en ruimtelijk werk

De appels vallen niet ver van de boom……. Het geslacht Noordman bevat kennelijk genen die talent voor schilderen stimuleren. En opmerkelijk genoeg hebben drie van hen een relatie met Oirschot.

Cilian Vinke-Noordman en Thom Noordman hadden een vader die een begenadigd schilder was. Cilian werd door hem gestimuleerd en zij is afgestudeerd aan de Kunstacademie St. Joost in Breda. Tijdens haar opleiding volgde zij de afdeling grafische publiciteit. Naast haar werk als schilder is Cilian al vanaf haar 19e jaar docent tekenen en schilderen aan kinderen en volwassenen.
In haar werk wordt Cilian speciaal geboeid door de onderlinge relaties van mensen in deze zakelijke en harde maatschappij. In het bijzonder de lastige positie van haar als vrouw, die naast het moederschap ook een harde strijd moet voeren om haar talenten te ontwikkelen, houdt haar bezig.
Haar kleuren zijn dan weer intens en dan weer ingetogen. In haar vormentaal is nog enigszins haar grafische verleden te herkennen. Zij werkt met acryl op doek en zij hanteert daarnaast ook gemengde technieken. Nieuw voor haar zijn “transparantjes”; driedimensionale elementen in formaten die op volledig nieuwe wijze kunnen worden gepresenteerd.

Cilian exposeerde in binnen- en buitenland waaronder meermalen in het Oude Kerkje te Middelbeers.

Thom schildert sinds 1989. Hij leerde schilderen bij de bekende Mierlose schilder Theo Sleegers en bij Leo Musch in Zuid Frankrijk. Ondertussen geeft hij zelf ook les.
Zijn werk is speels, vooral door een zeer creatief gebruik van allerlei materialen die soms ook een 3D element bevatten. Op dit moment schildert hij vooral maritiem werk waarin bijvoorbeeld op een bijzondere manier zeilen van zeilschepen worden gebruikt. Zijn andere onderwerpen zijn zeer divers. Kenmerkend is daarbij een flinke dosis humor.

Ook Thom exposeerde op diverse plaatsen in Nederland en België en eveneens in het Oude Kerkje in Middelbeers. Hij exposeert permanent in zijn Atelier nr 4 in Veghel.