Schilderscollectief Valkenswaard

1 t/m 2 april 2017

Deelnemers

Louk Franken e.a.

Schilderijen

Jo van Gerven

Jo van Gerven heeft al jarenlang in zijn werken de vrouw als inspiratiebron gehad  en heeft dat nog steeds, maar de laatste tijd meer in de richting van abstract. De soms felle kleuren dragen daar aan bij. Tijdens de expositie kun je de overgang van realistisch naar richting abstract goed waarnemen. 

Louk Franken 

Louk Franken heeft zijn 9 jarige schildersopleiding gevolgd in het Belgische Arendonk, waarna hij nog 6 jaar les heeft gehad van Peter Dillen. Hij schildert alleen met olieverf en heeft zich bekwaamd in de realistische stijl, waarbij zijn voorkeur uitgaat naar stillevens.

 

Els van Gils-Weijermans 

Vanaf mijn kinderjaren heb ik belangstelling gehad voor alle vormen van creativiteit. Gehuwd en kinderen gekregen, maar altijd bezig geweest om me creatief te uiten met klei, graveerpen en penseel.  Na het “uitvliegen” van de kinderen ben ik doelbewust kunstgeschiedenis en  tekenen gaan volgen op het “Van Maerlandt” lyceum te Eindhoven. Na deze periode ben ik begonnen met een vijfjarige opleiding tekenen en schilderen op de gemeentelijke academie voor Schone Kunsten te Arendonk in België. Met goed gevolg en veel plezier heb ik deze opleiding volbracht met een tweejarige verlenging specialisatie Schilderen, waarna ik me heb aangesloten bij het “Schilderscollectief Valkenswaard”, welke voornamelijk bestaat uit oud-studiegenoten van genoemde academie. Met olieverf wil ik graag vrijuit schilderen en ook wel abstract; mijn aquarellen zijn realistisch. Zo ook de natuur spreekt mij zeer aan en tevens de bevolking die je tijdens een vakantie ontmoet en zo goed mogelijk op een creatieve wijze wil vastleggen. 

Ger Beemsterboer 

Ger Beemsterboer: schildert graag  in acryl- en waterverf; alles wat hem boeit op dat moment. Verder hakt hij in hout, abstract en figuratief, groot en klein. 

Rian de Vries 

Rian de Vries-van Grinsven: voornamelijk fantasie bloemen en planten in aquarel met pen. Toscane, mens en groepen. Ook vlechtobjecten in aquarel.

Laurens van Gompel. 

Laurens van Gompel schildert met acryl, zowel realistisch als abstract met een voorkeur voor landschappen. 

Jannemieke Adriaans 

Haar schilderijen zijn realistisch en op een rauwe manier geschilderd, meestal met acryl. Beeldhouden van natuursteen.