Beers Techniek

11 t/m 12 maart 2017

Deelnemers

Beerzenaren tonen hun technische hobby's

Voor de eerste keer organiseert de Stichting het Oude Kerkje de expositie Beers Techniek. Een duidelijke andere expositie dan Beers Creatief. Bij Beers Techniek zullen een aantal mensen hun technische hobby laten zien voor het publiek. Je kunt dus deze technische verrassingen zowel binnen het kerkje als buiten op het parkeerterrein tegen komen.

Deze expositie blijft niet beperkt tot een bepaald onderwerp. Maarten Vennix bijvoorbeeld houdt zich bezig met zelf bouwen van werkende modelmotoren. Hij is geïnteresseerd in vliegtuigmotoren, stoommotoren en stermotoren. Op de foto zie je een stermotor.

Marcel van Riel, hij toont zijn oude smidswerken en is life buiten bij een echte smidse aan het smeden, heeft ook een oud zelf gesmeed kanon bij die echt werkt. 

Jac van Hoof laat zien hoe hij een old-timer restaureert met diverse foto's van de restauratie. 

Tonnie van Rooij laat zijn werkende modelbouw stoommachines zien. 

Chris van Riel heeft een voorliefde voor oude bromfietsen en laat een collectie zien. 

Peter Deenen heeft oude race motoren,  zoals van Cees Doorakkers en Piet van de Wal die ooit succesvol reden op internationale circuits. 

Jan van Vroenhoven laat zien hoe het werkt om te graveren in natuursteen. 

Jan Hems laat oude metseltechnieken zien en demonstreert deze ook life. 

Johan Huijbregts heeft een passie voor modeltreinen die  rijden met licht en geluid. 

Ad Vennix restaureert oude motorfietsen, een ervan stamt uit 1930, deze toont hij met rijke documentatie over de gehele restauratie, ook heeft hij een mega XXXL motorfiets, zelf gebouwd, die buiten op de parkeer plaats te zien zal zijn.  

Zijn broer  Jan Vennix, heeft een zelfgebouwde lucht gekoelde 14 cilinder diesel motortje die nu loopt op Mentiel brandstof, heeft een rijk geïllustreerde documentatie erbij van de bouw.      

Maikel van de Wal komt ook met zijn zelf gebouwde houten Solex.