Modevakschool Kitty Sanders

10 t/m 11 november 2018

Deelnemers

Tonny Humblet, Loes Freeman, Natascha Wishaupt, Monique Bolwerk, Kitty Sanders

Hoeden

Op 10 en 11 november  exposeren een aantal deelnemers van modevakschool Kitty Sanders alweer voor de vierde keer met hoeden en kleding.

Deze keer is er gewerkt met het thema “Bekende meesters” ter inspiratie. Alle deelnemers hebben hard gewerkt met dit thema en de resultaten zijn verrassend en divers. Dus kom zeker kijken en ontdekken door welke meester zij geïnspireerd  zijn.

Naast de expositie zijn de hoeden ook te koop.
Ook dit jaar zullen er een grote hoeveelheid hoeden en mutsen zijn om te passen, te kopen, te kijken en je over te verbazen. 

Even kennismaken met de deelnemers van deze expositie:

Kitty Sanders

Als je van je hobby ook je werk kunt maken, dan ben je een gelukkig mens. Al bijna 50 jaar heeft zij  een modevakschool in Eindhoven. Waarvan hoedenmodiste een zeer creatieve opleiding is. Ook workshops en gewoon voor de hobby  leuke hoeden maken, behoren tot de mogelijkheden. Degene die niet zo creatief zijn kunnen een hoed op maat laten maken. Durf je een hoed te dragen dan krijg je positieve aandacht, daar word je vrolijk van! 

Loes Freeman

Vanaf haar tienerjaren is zij al dol op hoeden. Ongeveer tien jaar geleden is zij  begonnen zelf hoeden te maken. Dat doet zij nog altijd met heel veel plezier. Nu zij haar eigenlijke beroep niet meer uitoefent, heeft zij  alle tijd om zich volledig met het hoeden vak bezig te houden. 

Monique Bolwerk woont in Nuenen en heeft daar ook haar lespraktijk aan huis.

Als gediplomeerd docent geeft zij de modevakopleiding volgens de methode van Instituut Cuppens-Geurs, en daarnaast cursussen voor de hobbyist. Haar passie ligt bij het maken van theaterkostuums en feest/bruidskleding. Monique is ook hoedenmodiste maar zal bij deze tentoonstelling enkel kleding en tassen exposeren. Haar werk is te herkennen aan de decorerende stijl met veel toegepast handwerk. 

Natascha Wishaupt komt uit een kunstzinnig gezin waar de passie voor creëren met de paplepel werd ingegoten.

Als kind was ze vaak te vinden in de ateliers van haar ouders. Na de middelbare school volgde zij een opleiding voor mode en kleding. Haar fascinatie voor hoeden ontstond toen zij al wandelend door Luik een kleine hoedenzaak ontdekte, waar een hoedenmaakster aan het werk was. Dit leidde tot het volgen van verschillende cursussen en workshops hoeden en vilten. De exclusieve ontwerpen voor hoeden en sjaals komen voort uit een passie voor modevormgeving. Met liefde voor materialen. Voor mensen met persoonlijkheid, gevoel voor stijl en een beetje durf. Haar hoeden en sjaals zijn niet alledaags, vaak onverwacht qua model en materiaalkeuze. Originaliteit gaat samen met draagbaarheid en een goede pasvorm. In de woonaccessoires  is de uitdaging om te experimenteren met verschillende materialen aanwezig. Lampen in ongewone vormen, soms met een vleugje humor. 

Tonny Humblet Maakt al vele jaren hoeden als hobby. Elke keer is het weer verrassend hoe het uiteindelijke resultaat er uit ziet. Op een creatieve manier geeft zij vorm aan zeer verschillende hoeden en mutsen. Zowel chique, kleurrijk als lekker makkelijk.  Ook het vilten van mutshoedjes (een tussenvorm van muts en hoedje) is voor haar een uitdagende manier om met hoeden bezig te zijn. De restanten van het vilt worden weer gebruikt voor het maken van broches, hartjes enz.