Corine de Groof

31 maart t/m 2 april 2018

Deelnemers

Acrylwerk en aquarellen

Over Corine

 

Corine de Groof-Heesakkers (uit Berkel- Enschot) is al jaren een geliefde en gerespecteerde kunstenares in binnen-en buitenland. Na afronding van haar professionele opleidingen, waaronder de kunstacademie, heeft ze zich in uiteenlopende schildertechnieken verdiept en bekwaamd. 

Behalve haar grote passie Aquarelleren is Corine de laatste jaren sterk geraakt door de vele mogelijkheden van de Acryltechniek. Dit alles heeft geresulteerd in een zeer gevarieerd aanbod van prachtige Aquarel en Acryl werken. Na vele jaren als kernlid van het Aquarel Instituut België te hebben geëxposeerd in het buitenland
(België / Spanje / Italië / Zweden / Finland ) keert ze nu weer terug in de Kempen in haar zo geliefde Oude Kerkje met een prachtige overzichtstentoonstelling van haar omvangrijke oeuvre. 

Corine’s werk 

Corine heeft een zeer kenmerkende en karakteristieke stijl. Pittig, Vloeiend, Sfeervol en Contrastrijk. Haar inspiratie, met een scherp oog voor compositie, structuur en details, vindt ze doorgaans in de natuur en in de mens. Haar werken lopen uiteen van figuratief tot abstract. Haar motto: “ Met Minder Meer” is terug te vinden in al haar werken.  Haar geliefde thema’s zijn: Landschap, Bloemen, Stilleven, Portret. 

Aquarel is een snel medium. Het schilderen moet vlot en spontaan gebeuren. Het is een spel tussen water, pigment en papier en is niet altijd voorspelbaar. Alles moet goed worden voorbereid en overdacht. Er komen altijd weer verrassingen tijdens het droogproces, wat het ook weer heel spannend maakt. Soms moet worden ingegrepen, timing is daarbij ontzettend belangrijk. De Aquareltechniek vergt daarom veel ervaring, durf en zelfvertrouwen. Door zijn transparantie is deze techniek open, eerlijk en onherroepelijk.

Acryl is een medium met veel mogelijkheden. Corine werkt hierbij zowel dekkend als transparant. Soms  in reliëf en met verschillende structuren. 

Graag nodigt Corine U uit om tijdens de paasdagen haar expositie in Het Oude Kerkje van Middelbeers te komen bezoeken. U zult hopelijk aangenaam getroffen worden door haar gevarieerde werken die U mogelijk net zoveel plezier zullen verschaffen als waarmee ze ontstaan zijn.