Kunstzinnig

27 t/m 28 oktober 2018

Deelnemers

José van Willigen, Margo Kauwenberg, Jan de Jong, Ingeborg van de Donk.

Ruimtelijk werken,keramiek,schilderijen, fotografie

Kunstzinnig is een groep van 4 mensen die exposeren met oa keramisch werk, fotografie,schilder en tekenwerk.  De diversiteit van het werk maakt de expositie interessant en versterkt ook elkaars werk. De exposanten zijn ook beide dagen aanwezig zodat u met evt. vragen bij ze terecht kunt. 

José van Willigen is keramisch vormgever.
Met veel plezier heeft ze de kunstacademie met succes afgerond. Haar stijl kenmerkt zich door het opzoeken van technische grenzen ,strak en modern van vorm en altijd uit de hand gemaakt. Haar creaties worden voorzien van een eigen persoonlijkheid door haar zelf ontwikkelde glazuren met oxides en koperelementen. De kleurpaletten waarmee ze werkt symboliseren de kracht en warmte van de natuur. Dit wordt versterkt door het toepassen van haar favoriete stook: RAKU. Het is een ambachtelijk proces waarmee ze speelt met de elementen vuur ,rook,zand en zuurstof ,een fascinerend proces. Haar creaties zijn uniek en stuk voor stuk met liefde en passie gemaakt. José ziet u graag tegemoet.

Margo Kauwenberg fotografeert.
Ze heeft een aantal jaren fotografie gevolgd op het centrum voor de kunsten in Eindhoven. Daar doet ze nog regelmatig mee met projecten zoals onlangs “Eindhoven moves us waarvan de foto’s nog in het tunneltje hangen bij het station” en “Mooi op de foto”. Verder volgt ze regelmatig workshops en cursussen en heeft de workshop over natuurlijk licht en studiolicht met Patricia Steur en Sasha de Boer haar in het bijzonder gestimuleerd. Ze is lid van fotoclub Bellus Imago in Veldhoven waar met veel plezier kennis verrijkt en gedeeld wordt.  Haar passie ligt bij straatfotografie en natuurfotografie, dit kan ook macrofotografie zijn. Als een foto is geworden zoals bedoeld dan kan ze hier heel blij van worden. Voor haar is belangrijk dat in een foto warmte en gevoel gevangen zit. Of dit gelukt is dat is te zien op de expositie in het kerkje van Middelbeers en Margo verwelkomt u hier graag. 

Jan de Jong uit Eindhoven heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig schilder en tekenaar met een eigen signatuur.
In zijn poëtisch getinte olieverfschilderijen vormen kleur en compositie een perfecte harmonie. Zijn werken ademen tegelijkertijd een serene rust en kleurrijke sfeer weergave uit die blijft boeien en de fantasie prikkelt. Zijn kleurkeuzes zijn verfijnd en vernieuwend.  Jan exposeerde in vele galeries, zijn werk blijft voor vele liefhebbers en bewonderaars boeien. 

Ingeborg van de Donk werkt al meer dan 30 jaar met klei.
Dit materiaal is voor haar een onuitputtelijke bron om steeds opnieuw op zoek te gaan naar nieuwe vormen. Het opzoeken van de grenzen van klei zorgt voor steeds andere structuren en vormen. Zij werkt niet met een vooropgezet plan maar laat haar handen het materiaal vormen en vervormen. Ieder werkstuk heeft een specifiek en uniek karakter. Opgebouwd uit vele losse elementen die stuk voor stuk met de hand gevormd worden en daardoor nooit hetzelfde zijn. Zij combineert de keramische vormen met andere materialen zoals hout en leer. De werkstukken zijn abstract en hebben een organische uitstraling. Naast de keramiek maakt zij ook ruimtelijke objecten onder andere om aan de muur te hangen. Hierin worden ook de grenzen van materialen opgezocht. Bouwen met losse elementen en combineren van verschillende grondstoffen en vormen leiden tot een kleurrijk geheel