Sinterklaas logeert in het Oude Kerkje

17 november t/m 4 december 2021

Deelnemers

Van 17 november tot en met 4 december is het Oude kerkje omgedoopt in De Toren van Sinterklaas.

Op zondag 14 november zal Sint met z’n Pieten weer een bezoek brengen aan De Beerzen.

In 2020 heeft Sinterklaas al eens een bezoekje gebracht aan het Oude Kerkje omdat hij wilde weten of hij daar tijdens zijn komst naar ons dorp zou kunnen logeren met zijn Pieten. Hij is toen ook binnen gaan kijken omdat er natuurlijk veel ruimte moet zijn voor alle cadeautjes die al meekomen en alle cadeautjes die hier nog ingepakt moeten worden.

En wat denk je van het slapen. Het zijn altijd heel drukke dagen voor Sint en zijn Pieten, om de avonden niet te vergeten. Bijna iedere avond zijn ze op pad om alles goed voor te bereiden en dan is het fijn als ze een heerlijk bed vinden bij terugkomst in “De Toren van Sinterklaas”, want zo zal het Oude Kerkje heten gedurende de tijd dat Sint en zijn Pieten daar verblijven.

Werkkamer

Op wat rustigere momenten kan Sinterklaas zich terugtrekken in zijn werkkamer. Daar zal hij alle wensenlijstjes zorgvuldig doornemen en ook brieven beantwoorden. In die tijd zijn de Pieten weer druk in de weer in de inpakkamer om tijdig zoveel mogelijk van wat er op de wensenlijstjes staat ingepakt te krijgen. Als er kinderen zijn die graag een tekening willen maken voor Sint en z’n Pieten of die een brief aan Sint willen schrijven dan kunnen ze die vanaf zondag 14 november in de speciale brievenbus doen bij De Toren van Sinterklaas aan de Willibrordstraat 25 in Middelbeers. Kinderen die de tekening per ongeluk vergeten, kunnen zelf in de Toren van Sinterklaas nog aan de slag in de speciale teken- en kleurkamer. Alle tekeningen en kleurplaten krijgen dan een mooi plaatsje in De Toren van Sinterklaas.

Voor actuele informatie over openingstijden en het eventueel aanwezig zijn van Sint en zijn Pieten moeten de papa’s en mama’s de site van het Oude Kerkje raadplegen of de facebookpagina https://www.facebook.com/detorenvansinterklaas

Vanaf woensdag 17 november tot en met zaterdag 4 december is De Toren van Sinterklaas iedere dag open van 18.00 tot 19.30 uur.

Daarnaast is De Toren van Sinterklaas op iedere zaterdag en zondag ook nog te bezoeken tussen 10.00 en 12.00 uur. Dankzij de financiële steun van de gemeente Oirschot kunnen we de kinderen en hun ouders dit bezoek aan Sint en zijn Pieten gratis aanbieden.

Natuurlijk houden we ook de actuele corona ontwikkelingen in de gaten. Dat betekent voor nu dat we iedereen vanaf 18 jaar om de Corona QR-code zullen vragen en deze scannen. We streven naar een zo veilig mogelijke activiteit. Aan iedereen dan ook het verzoek om, als dat nodig is, de aanwijzingen van de aanwezige vrijwilligers van De Toren van Sinterklaas altijd op te volgen. Alleen dan kunnen we er een heel mooi feest van maken voor onze kinderen.