Drie uiteenlopende kunstenaars in één expositie

18 t/m 19 september 2021

Deelnemers

Jan van Strien, Liseth Visser, Jan Teunissen.

Sculpturen/schilderijen, portretschilderijen, realistische schilderijen.

Kleuren en lijnen, acrylverf en vaste materialen (als stoffen en zand) zijn de ingrediënten die leiden tot wat Jan van Strien op doek zet. Kleur is de basis voor elk werk, verschillende materialen geven diepte en vlakken op het doek. Lijnen brengen deze twee samen tot een spannend geheel. Er wordt architectonisch met deze elementen omgesprongen. De vlakken hebben geen afgebakende symmetrie, maar verhouden zich tot elkaar binnen een verantwoord algoritme dat nooit uit zijn evenwicht valt. Daarom stralen deze werken zoveel rust uit. 

Jan maakt vanaf 2010 ook bronzen beelden met als hoofdthema: De mens en de sfeer waarin hij leeft en werkt. En de relaties en klik tussen die mensen. Het zijn abstracte weergaven van mensen in hun doen en laten. De houding die deze abstracte beelden aannemen geven een bepaalde sfeer weer zodat haast het karakter en humeur van de figuur af te lezen is. 

Jan is autodidact. Wel heeft hij heel veel gekeken naar, gesproken en gewerkt met andere kunstenaars. Deze zoektocht heeft geleid tot wat hij nu kan noemen “een geslaagde expeditie”, die naar meer en meer boetseren en schilderen verlangt. De afgelopen jaren heeft hij al vele exposities gehad in binnen- en buitenland. Ook is hij een vaste deelnemer van vele kunstbeurzen en evenementen.           

                          -------------- 

De Brabantse kunstenares Liseth Visser, woonachtig en werkzaam in Veghel, is in de wereld van de portretkunst geen onbekende. In het verleden werd zij genomineerd voor de ‘BP portrait award’ van ‘The National Portrait Gallery’ in Londen, een ook was zij te zien bij ‘Sterren op het Doek’. In opdracht maakte zij een portret van Willem Alexander voor het Gerechtshof in Leeuwarden.

Haar opleiding deed Liseth aan de Academie voor Schone Kunsten. Daarnaast was zij een leerling van Cornelis le Mair. Onder zijn mentorschap ontwikkelde zij een eigen stijl die zowel ambachtelijk als picturaal tot de verbeelding spreekt. In haar portretten neemt de kunstenares je mee in haar verhaal, de onschuldige schoonheid van haar modellen.

De werkwijze is traditioneel. Dat wil zeggen dat na een monochrome onderschildering diverse lagen zorgen voor datgene wat de kijker uiteindelijk te zien krijgt. De gelaagdheid zorgt voor een uniek karakter en een zachtheid die steeds weer aantrekkelijk blijft om te bekijken.

                          ------------------

De naam en het werk van de uit Best afkomstige kunstschilder Jan Teunissen is inmiddels op vele plekken in binnen- en buitenland gekend. Zijn werk was en is in meerdere exposities en galerieën in Nederland te zien en verkocht en in het buitenland o.a. in België, Frankrijk, Duitsland, Nieuw-Zeeland, India en Taiwan met voor het derde jaar op uitnodiging voor Art Revolution Taipei in het WTC aldaar.  Meerdere onderscheidingen vielen zijn werk ten deel waaronder in 2020 semifinalist in de prestigieuze “15 de ARC Salon competition” in de VS. Onlangs werd hij gevraagd voor het maken van een tweetal stillevens voor de Sultan van Oman. 

Zijn werk “Realistische schilderkunst” bestaat uit meerdere lagen olieverf op paneel, een techniek dichtbij die welke De Oude Meesters bezigden. Jan is in belangrijke mate autodidact alhoewel hij zegt veel dank verschuldigd te zijn aan schilders als Cornelis le Mair en Maarten Boffé.

Zijn werk bestaat voornamelijk uit stillevens die zich kenmerken door een hoge mate van perfectie en detaillering. De voorstellingen bestaan veelal uit alledaags fruit geplaatst in een donkere, ietwat mystieke claire obscure-achtige ambiance. 

Het werk van de kunstenaars treft u aan op hun websites:

Jan van Strien    : www.artijean.nl / www.kunstop12.nl

Liseth visser     : www.elisabethv.nl

Jan Teunissen     : www.janteunissen.com