Expositie Groep Filarski

3 t/m 4 september 2022

Deelnemers

Schilderijen

Marian Filarski, richtte bijna 20 jaar geleden Academie Filarski op. Tegenwoordig bestaat het Academie uit: 
het kunsttraject van 9 maanden
Op weg naar het kunstenaarschap.
Twee keer per jaar start dit traject in september en in januari. Deelnemers gaan op zoek naar hun eigenheid in de kunst. Daarnaast zijn er bij Academie Filarski workshops te volgen die allemaal bijzonder zijn,

a. door de wabi sabi aanpak,

b. door de bijzondere materialen die er worden gebruikt.

Ook zijn er bij Academie Filarski online lessen te volgen. 

De filosofie van Academie Filarski is de Wabi Sabi gedachte. Dat betekent: De schoonheid van de imperfectie. Het bijzondere van het werken vanuit de imperfectie is dat, als je dat goed doorwerkt dat het zo maar “perfectie” kan worden.

Wabi Sabi gaat ook over het niet resultaat gericht werken. Je bent altijd bezig met het pad te lopen van jouw eigen ontwikkeling, en dat eindigt nooit.

Het werken op deze manier geeft die vervelende stemmetjes, die criticaster, geen ruimte. Op de expositie zullen ook veel werken en boeken te zien zijn, die bij diverse workshops horen. 

Marian heeft een aantal van haar deelnemers aan het kunsttraject uitgenodigd om nu hier in het Oude Kerkje te exposeren. 

Marian Filarski
Ik werk vaak klein, deels omdat ik het fijn vind en veel kan werken, deels uit ruimtegebrek. Ik heb heel veel techniek in huis, omdat ik het van belang vind om door te geven aan mijn cursisten.

Iets waar ik echt van gecharmeerd ben is zeefdrukken. Een aantal van deze kleine werken,  zijn uitgeprint op een speciaal folie. 

 

Het Oude Kerkje is op zaterdag open van 13 tot 17 uurop zondag van 11 tot 17 uur.  De entree is 2,50 euro (t.b.v. instandhouding van het monument), kinderen gratis. Het adres is Willibrordstraat 25, 5091 CC Middelbeers.