Aad van den Bosch en Magda Snijders

26 t/m 27 maart 2022

Deelnemers

Aad van den Bosch, Magda Snijders

Beeldend Kunstenaar, Keramist

EXPOSITIE 26/27 MAART 2022 IN HET OUDE KERKJE, MIDDELBEERS  

Aad van den Bosch, beeldend kunstenaar KABK 

Na zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag, is Aad werkzaam als Art-Director. Als graficus bij de Staats Drukkerij&Uitgeverij wordt hij genoemd bij de 50 beste boekverzorgers.  Als schilder, in magisch realistise stijl, exposeert Aad o.a. in Musee du Louvre in Parijs, Museum Flehite in Amersfoort, Galerie Lang in Wenen.  

Door het schilderen met de camera ontdekt Aad de mogelijkheden om collages met glas te maken.Hij ontwikkelt een unieke serie van surrealistische kunstwerken met gebroken glas. Hierdoor ontstaat een reeks fantastische kunstwerken afgedrukt op glas of aluminium. Deze werken zijn enig in hun soort. Verkoop direct van de kunstenaar: aad6955@hotmail.com.  

In SURREALISME IN GLAS ART kan de toeschouwer in kleur en lijnenspel zijn eigen wereld van fantasie scheppen. Durf te dromen is de gedachte van de surrealistische kunststroming die begon in 1924 met Andre Breton.  Beroemde kunstenaars als Magritte en Dali zijn bekende vertolkers van deze stijl. Op zijn eigen wijze treed Aad met Surrealisme in Glas Art in hun voetsporen. Zijn beelden van glas in het landschap zijn intrigerend en vernieuwend. 

Magda Snijders, Keramist 

Magda werkt graag met klei.In de loop dertijd heeft zij daar andere materialen aan toegevoegd zoals ijzer, papier, hout en beton.Zij werkt bij voorkeur thematisch. Door de toegevoegde materialen kan zij zich beter uitdrukken. Thema’s zijn bijvoorbeeld Kwetsbaarheid en Kracht of Ouderlijk huis.Onder de titel; “De tijd is uit zijn voegen”, heeft zij vormgegeven aan chaos en ontregeling.

Magda woont en werkt in Klarenbeek, Gelderland De basis voor haar creatieve loopbaan is gelegd bij Mieke pontier, keramist in Laren (NH). Zij heeft haar pad vervolgd via de SBB in Gouda, de kleiacademie in Amsterdam en een postacademisch jaar aan de Nieuwe Academie Utrecht Magda exposeert regelmatig via de Kunstkring Brummen, Galerie “t Arthuus in Loenen (GLD) en het Kunstlab in Doesburg.

Duo Expositie

Voor deze expositie zijn Aad en Magda een coproductie gestart. Het uitgangspunt is een keramisch werk dat voor Aad een inspiratie vormt voor zijn digitale glass art. De wereld van emoties en dromen die Aad met zijn kunst creëert, vormen weer context voor de objecten van Magda. Het is spelen met vormen, kleuren en materialen. Mobiel: 06 52 691741(Magda) en 06 53 228098. Info: www. Kunstkring Brummen eo.

 

Het Oude Kerkje is op zaterdag open van 13 tot 17 uur, op zondag van 11 tot 17 uur.
De entree is 2,50 euro (t.b.v. instandhouding van het monument), kinderen gratis. Het adres is Willibrordstraat 25, 5091 CC Middelbeers.