Expositie van Stichting KuBra (Kunstenaars Uit Brabant)

23 t/m 24 april 2022

Deelnemers

Stichting KuBra presenteert: ‘Verbondenheid´ in het Oude Kerkje te Middelbeers

Op zaterdag 23 april vanaf 13.00 uur vindt in het oude Kerkje te Middelbeers, de feestelijke vernissage plaats van de expositie KuBra presenteert: ‘Verbondenheid´. De voor dat moment de RIVM-maatregelen respecterende. 

Het monumentale kerkje is het perfecte decor voor de expositie ‘Verbondenheid’.

In tijden van onzekerheid en aangepaste maatregelen komen 9 Brabantse kunstenaars bijeen om de bezoeker op een verantwoorde wijze in alle rust te laten genieten en de verbondenheid te laten ervaren van krachtig, maar ook ingetogen werk….. 

Een kwalitatief hoogwaardige groepsexpositie van stichting KuBra met 9 Brabantse kunstenaars; Loes Beks (Eindhoven), Hanneke Bollen (Tilburg), Tooske Bonten (Sterksel), Wil van Gemert (Vught), An Brzoskowski (Bakel), Gwen Conner (Geffen), Menno Heijstek (’s-Hertogenbosch), Corine Kroezen (Waalwijk) en Jeannette van Strien (Haaren). 

‘Verbondenheid’ is een verrassende tentoonstelling met kleurrijke impressionistische schilderijen, realistische stillevens, sculpturen van ijzer met porselein, schilderijen met Oost-Indische inkt op folie, sculpturen in brons en steen, realistische beelden en abstracte objecten in keramiek en grafische kunst. 

Het kunstenaarscollectief KuBra (Kunstenaars uit Brabant) kent ruim 130 leden die allemaal werken en wonen in Brabant (NL). De kunstenaars hebben o.a. als doel om hun werk gezamenlijk te exposeren in verschillende samenstellingen, op diverse locaties in Nederland en België. 

Oude Kerkje, Willibrordstraat 25, 5091 CC Middelbeers. Expositie is op 23 en 24 april 2022 en is geopend op zaterdag van 13 tot 17 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de openingstijden wordt u ontvangen door alle kunstenaars. Meer info: www.stichtingkubra.nl . Toegang: € 2,50 t.b.v. onderhoud Oude Kerkje.

U bent van harte welkom.

 

De Kunstenaars:

 

Loes Beks, schildert met acrylverf. Het liefst op grote canvas doeken. Haar stijl is kleurrijk en vaak impressionistisch te noemen. Haar favoriete onderwerpen zijn bloemen, landschappen en dans. Zij is vooral gespecialiseerd in het weergeven van sfeer en in het kleurgebruik. 

Hanneke Bollen toont werk geschilderd met Oost-Indische inkt op folie met vage vormen en troosteloze kleuren. Haar inspiratie speelt een grote rol in de uitwerking van compositie en materiaalkeuze.

Tooske Bonten, maakt werken in brons en steen. Ze zoekt de balans tussen bewerkte en onbewerkte steen met de vrouw als geliefd thema. Haar beelden in brons zijn sierlijk, elegant, vrouwelijk. Met overdrijvingen en bewegingen probeert ze sfeer en emoties uit te drukken. 

Wil van Gemert, een realistische fijnschilderes, gaat de uitdaging aan om te ontdekken hoe ze met penselen en olieverf, de lichtval, glans, schaduw, donker, licht, kleur en sfeer over kan brengen op paneel of linnen. Gebruiksvoorwerpen inspireren haar om in een zelf gecreëerde situatie deze het best tot hun recht te laten komen. 

An Brzoskowski vindt de motivatie voor haar thema's in de liefde. Ze wordt geïnspireerd door de liefde die in ieder mens aanwezig is. Ze brengt dat tot uiting in haar keramische beelden. Het krijgt zijn vorm door de verwondering die ze voelt, als ze kijkt naar mensen wanneer hun liefde zichtbaar wordt voor anderen. 

Gwen Conner toont torsen, figuren en fragmenten van klei, kortom, de mens in al haar facetten aansprekend neergezet in een beeld dat boeit haar. Haar beelden zijn figuratief, opgebouwd uit klei en worden later gebakken of in brons gegoten.

Menno Heijstek, toont 2 en 3-dimensionale grafische kunst. Hij heeft een fascinatie voor tekst, fonts en letters. In al het werk van Menno Heijstek is fotografie het uitgangspunt. Hij beperkt zich niet en gebruikt hout, acrylaat, RVS, daarnaast giet en bewerkt hij zijn eigen bronzen beelden. 

Corine Kroezen. De geboetseerde sculpturen van Corine zijn een conversatie met de aanschouwer. Elk werk is gemaakt met het doel de ogen te strelen, een gevoel ontlokken en aan te zetten tot nadenken. Zij haalt haar inspiratie uit de natuur waarbij vooral bomen, jaarringen en boomstammen een grote rol spelen. 

Jeannette van Strien, brengt het mooie en fijne werk van het porselein in combinatie met het oude en verroeste ijzer. Deze twee uitersten, namelijk het porselein: fragiel-kwetsbaar-onvoorspelbaar en het oude ijzer: robuust-stevig-voorspelbaar, zijn een subtiel samenspel.