De Weldoener

12 mei 2022

Deelnemers

DEZE VOORSTELLING KOMT HELAAS TE VERVALLEN. een must see productie van Theatercollectief Illustere Figuren

DEZE VOOSRSTELLING KOMT HELAAS TE VERVALLEN MET DE KOPERS VAN EEN TICKET WORDT CONTACT OPGENOMEN

 

De Weldoener – theatercollectief Illustere Figuren 

Tim kijkt naar Jinek. Hij mist iets. Tim kijkt naar Op1. Hij mist iets. Tim kijkt naar het journaal. Hij mist iets. Waar is de stem van het zwijgende midden? Wie predikt de nuance?  

De nuance. De middenweg. Lekker makkelijk om dat te prediken, als witte mannelijke heteroseksuele dertigers. De illustere figuren hebben nooit ergens voor hoeven vechten. Ze zijn te lui om vol te geloven. Het is niet nodig, hun levens zijn toch wel op orde. Nuance is een luxe die je alleen hebt als je nergens voor hoeft te strijden, toch?  

Neem dan Bonifatius. Dat was nog eens een vent. Die stond ergens voor. Die geloofde zo hartstochtelijk dat hij hele bekeringsmissies ondernam. Zelfs zijn sterven was geen middenweg. Tim leest: ‘In 754 werd Bonifatius bij Dokkum vermoord.’  

Terwijl Tim als geschiedenisfanaat de verhalen over Bonifatius verslindt, besluit hij dat hij de nieuwe Bonifatius wordt. Eigentijds. Met zijn eigen talkshow. In een kerk: de plek van ontmoeting en zingeving. Hij gaat het beter doen dan Jinek. Beter dan al die roeptoeters. Tim Verbeek. De Bonifatius van het zwijgende midden.  

Illustere Figuren is een theatercollectief met een retepositief geloof in de mensheid, dat met humor grote maatschappelijke thema’s persoonlijk maakt. IF maakt theater voor iedereen de het aandurft om zijn wereldbeeld aan de kaak te stellen. 

Tourdata: www.illusterefiguren.nl/agenda

Datum: 12 mei 2022
Tijdstip: 20.30 uur 
Prijs : Euro 12,50

Klik hier voor de ticketverkoop

Het adres van het Oude Kerkje  is Willibrordstraat 25, 5091 CC Middelbeers.