Svanhilde Zuidhoek 1951, Jourik Bradley, Gerard Mevissen 1957

10 t/m 11 september 2022

Deelnemers

Svanhilde Zuidhoek 1951, Jourik Bradley, Gerard Mevissen 1957

Beeldhouwwerk figuratief

Svanhilde Zuidhoek 1951 

Van origine een Haagse maar inmiddels goed ingeburgerd in het Brabantse land . In haar jonge jaren heeft zij  een opleiding vrije vormgeving aan de academie in Eindhoven gevolgd van 1968 tot 1970. In 2001 tot 2007 heeft zij  de beeldhouw opleiding  op de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk gevolgd en later nog de schilderopleiding aldaar.  Zij vormt  beelden uit klei of uit was en werkt intuïtief met een vleugje fantasie. Zij heeft  op de academie goed leren kijken en dat helpt haar om een beeld tot stand te laten komen .Zij laat zich  inspireren door modellen van de dans en circus academie of door een mooi mens die ik toevallig op straat of in de trein tegen kom. Zij werkt voornamelijk figuratief en daarnaast heeft zij  een grote liefde voor het portret , het contact wat je maakt tijdens de sessie is dan ook belangrijk om iets moois of gevoeligs neer te kunnen zetten .

Jourik Bradley 1981

Zijn kunstwerken , zijn creatieve maar ook functionele werken van gerecyclede metalen, hij is een lasser in hart nieren. Zijn opleiding tot lasser heeft geleid tot het maken van kunstobjecten en buitenkachels die al een kunstvorm op zich zijn. Hij heeft gevoel voor design en maakt industriële kunst .

Gerard Mevissen 1957

Muzikant en kunstschilder.
Opleiding: Academie industriele vormgeving Eindhoven (in periode van 1979 tot 1984). Met periodes heeft hij veel geschilderd en veel van zijn werk hangt ergens aan een wand. Hij is een traditionele schilder, ofwel  hij schildert wat hij ziet  en zoekt naar de ontroering van het moment. Vrijheid van expressie is belangrijk. Zijn voorkeur gaat uit naar onderwerpen zoals portret, naakt, stilleven enz.