511

16 t/m 18 april 2022

Deelnemers

Hannemiek van Iersel, Désirée van der Meijden, Els van der Meulen, Sylvia Hackbarth en Sophie van Beeck

Viltkunst, Schilderijen en sculpturen

Kunstenaarsgroep 511 bestaat uit 5 kunstenaars die sinds 2014 samenwerken. Hannemiek van Iersel, Désirée van der Meijden, Els van der Meulen, Sylvia Hackbarth en Sophie van Beeck bundelen hun krachten door regelmatig samen te exposeren, performances op te voeren, installaties te maken en Land Art Projecten te doen. Ieder heeft zijn eigen expertise binnen de beeldende kunst en dat maakt de groep all-round. Voor meer informatie: https://www.facebook.com/511voordekunst/ 

Organisch spel… 

Hannemiek van Iersel beeldhouwt, schildert en tekent. Ze komt uit een boomkwekersfamilie en haar wortels leerden haar al vroeg verbinden met de omgeving, met mensen en dieren; met alles wat ze maar tegenkomt. De inspiratie haalt ze uit de natuur en haar werkwijze is organisch. Ze begint ergens en van het een komt het ander. Olieverf, brons, gips, aluminium en cement zijn de elementen waarmee ze speelt. 

Soulcatching… 

Désirée van der Meijden schildert en beeldhouwt zielen. Ze maakt portretten van fragiliteit en emotionele kwetsbaarheid. De mens wordt geportretteerd in zijn totale schoonheid en - zoals in het echte leven - worden haar portretten niet gespaard en staan emoties centraal. 

Een confronterende knipoog… 

Els van der Meulen is multidisciplinair. Moeder Natuur is haar grootste inspiratiebron, want niet alleen als kunstenaar, maar ook als verloskundige staat ze aan de wieg van het leven. Haar fascinatie voor het ‘ongeborene’ laat ze zien in een serie beeldhouwwerken, want niet voldragen kalveren vereeuwigt ze in gips en brons. En dat alles met een confronterende knipoog. Het is haar weg, haar artistieke pad tussen licht en donker.

Storytelling als een collage… 

Sylvia Hackbarth schildert en dat vindt ze heerlijk om te doen. In haar schilderijen toont ze zichzelf, met een eigen stem en handschrift. Tijdens het werken staan alle zintuigen op scherp en gaat ze het proces in met een ontvankelijk hart. Haar werkwijze is als een collage: een foto, een idee, een stukje tekst of een knagend gevoel. Langzaam ontstaat haar verhaal en vallen de stukken in elkaar. Momenteel werkt ze aan Po Morze (naar de zee) De geschiedenis van Oost-Duitsland, op de plek waar machtige eiken staan en ruisen in de eeuwigheid. 

Water dat vloeit … 

Sophie van Beeck vilt en schildert. Haar werkwijze is ambachtelijk en speels. Als viltster maakt ze lange dagen, want laag over laag vilt ze de wol tot een stevige massa. Om haar werk lucht te geven snijdt ze in het vilt. Dan draait, knoopt of vlecht ze het totdat er een nieuwe orde ontstaat. Bij haar schilderingen laat ze water en inkt vloeien en ontstaat er onder haar handen een landschappelijk motief. Zowel bij het vilt als bij haar schilderingen is water het verbindende ingrediënt voor het ontstaan van haar kunst.  

 

Het Oude Kerkje is op zaterdag open van 13 tot 17 uur, op zondag en maandag van 11 tot 17 uur.  De entree is 2,50 euro (t.b.v. instandhouding van het monument), kinderen gratis. Het adres is Willibrordstraat 25, 5091 CC Middelbeers.