Groep A5

18 t/m 19 november 2017

Deelnemers

Margot Stalman, Monique Strang, Helmy  Mutsaers, Hetty Coenraad, Yvonne Bogers-Kreffer

grafisch werk, schilderijen ,objecten

A5 bestaat uit 5 (oud) leerlingen opleiding Vrije Grafiek van de Academie Arendonk. De meesten van ons zijn ook op andere disciplines werkzaam. De diversiteit in werk en karakters is een verbindingsbron van inspiratie en de basis van onze vriendschap. Naast grafisch werk is er ook ruimtelijk werk te zien. Schilderijen en beeldhouwwerk complementeren de groepsexpositie.

Margot Stalman: 

Haar onderwerpen zijn zeer divers zoals landschappen, het menselijk lichaam of een deel daarvan. De vorm heeft een figuratief/realistisch uitgangspunt, met abstraherende elementen. De uitdaging is om een beeld te scheppen dat niets opdringt aan de kijker. Dus voor elke toeschouwer zijn eigen verhaal. Het werk kenmerkt zich door soberheid,soms  ingetogen dan weer kleurrijk.

Opleiding:  Schilderen  Academie in Arendonk  - Vrije Grafiek Academie Arendonk e-mailadres: margotstalman@icloud.com

Monique Strang

“Met Regelmaat” is het atelier van Monique Strang uit ’s -Hertogenbosch.

Ze heeft een ambachtelijke drukkerij waar zij teksten handmatig zet en drukt met houten en loden letters op een FAG 405 boekdrukpers uit 1963 afkomstig van Dagblad de Telegraaf. De teksten combineert zij met prenten en boekjes. Daarnaast maakt zij etsen, houtsneden, linosneden, monotypes en ansichtkaarten.

Opleiding : Vrije Grafiek en tekenen aan de Academie  Arendonk.

Helmy  Mutsaers:

Ontwerpt vanuit de elementen water en wind, in spiegeling en beweging. Wordt voornamelijk geïnspireerd door kleur en licht(val). Haar werk is pretentieloos, abstract en helder. “What you see is what it is”.

Opleiding: Specialisatie Vrije Grafiek – Arendonk.

Hetty Coenraad:

Zij laat zich inspireren  door de vele reizen die ze maakt. Nu, de laatste reis naar Japan, waarbij de eenvoud en de prachtige materialen haar  enorm aanspraken. Ze combineert vaak met  materialen uit het verleden die een verhaal hebben. Ze maakt  gebruik van  gemengde  technieken.

Opleiding: De TeHaTex  opleiding in Tilburg  en Vrije Grafiek Academie  in Arendonk.

Yvonne Bogers-Kreffer:

Yvonne Is naast haar werkzaamheden als autonoom kunstenaar vakleerkracht handvaardigheid in Hapert.

Rode draad in haar werk samenstelling, complexiteit, beweeglijkheid van emoties en hoe herinneringen het gedrag kleuren. Een grote variëteit aan technieken en materialen zijn altijd dienstbaar aan haar wens zich uit te drukken.

Opleiding:

* LO handvaardigheid en textiel.

* Vrije Grafiek en monumentale kunsten aan de Academie in Arendonk.

* Cursus modeltekenen & bewegend model

* Schilderen met acryl, gemengde  technieken, collage, aquarelleren

* 6 jaar keramiek 

Website: yvonne-bogers-kreffer.nl    -     Instagram: @ybk.art